De Grote Kunstshow 2013

De Grote Kunstshow benut het theater om hedendaagse kunst op een andere, aansprekende manier voor het voetlicht te brengen. Het gaat om kunstwerken van prominente hedendaagse Nederlandse kunstenaars, waaronder zelfs nieuw werk dat nog niet eerder is getoond. Met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog presenteren de kunstwerken zichzelf of vertellen anderen, geïnspireerd op het werk, hun verhaal. Want of het nou om de waarheid, een interpretatie of fantasie gaat, achter elk kunstwerk gaan vele verhalen schuil.

De kunstwerken zijn afkomstig uit de Rabo Kunstcollectie, één van de belangrijkste bedrijfscollecties van eigentijdse Nederlandse kunst, met werk van o.a. Aernout Mik, Charlotte Dumas, Marc Bijl, Guido van der Werve, Rineke Dijkstra en Joep van Lieshout.

Theatermaker en kunstenaar Lucas de Man is master of ceremonies en vele anderen gaven acte de presence in De Grote Kunstshow, waaronder Bahram Sadeghi  (regisseur), Charlotte Dumas (kunstenares), Margriet Schavemaker (kunsthistoricus) en Oscar van den Boogaard (schrijver).

De Grote Kunstshow is onderdeel van de serie Expanding Theatre van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Lees hier de mooie recensies in De Volkskrant en Artupdate.
En een dubbel interview met Johan Idema en mijzelf in Het Parool.

 Bekijk hier de trailer van De Grote Kunstshow
En hier een filmpje met het werk van Heringa/Van Kalsbeek tijdens De Grote Kunstshow

Charlotte Dumas geïnterviewd door de host Lucas de Man

Mother and Child van Folkert de Jong met monoloog van Oscar van den Boogaard

Tekening van Charlotte Schleiffert met pop-teksten en muziek van DJ La La Nina

Bo Tarenskeen probeert het werk van Mark Manders te kraken