De Grote Kunstshow 2016

De vorige edities van De Grote Kunstshow in 2013 en 2014 waren een groot succes. “Fris, aantrekkelijk en vernieuwend”, kopte de Volkskrant. Dit succes was de aanleiding voor een ambitieus vervolg in de Stadsschouwburg Amsterdam (op zaterdag 5 feb) en een exclusieve herneming in de Rotterdamse Schouwburg tijdens de Art Rotterdam Week (op zaterdag 13 feb).

Voor de derde editie van De Grote Kunstshow maakten initiatiefnemer Johan Idema en ik een selectie uit de KRC Collectie. Deze bijzondere privecollectie van verzamelaar Rattan Chadha (oprichter van kledingmerk Mexx en hotelketen CitizenM) is normaliter niet voor publiek toegankelijk. Bij deze editie vond voor de eerste keer ook De Kleine Kunstshow plaats, een speciale versie van De Grote Kunstshow gericht op scholieren van groep 7 en 8.

Schermafbeelding 2014-09-15 om 13.17.29

De Grote Kunstshow brengt beeldende kunst op een andere, theatrale manier voor het voetlicht. Tijdens de anderhalf uur durende show worden kunstwerken met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog tot leven gewekt. De Vlaamse theatermaker Lucas de Man (bekend van AvroTros’ Kunstuur) is presentator van De Grote Kunstshow. Met zijn rappe tong en fluwelen stem voert hij u mee langs de kunstwerken en hun verhalen.

Bekijk HIER de foto’s van De Grote Kunstshow 2016
Lees HIER een interview met Rattan Chadha in NRC.
En HIER een interview met Johan Idema in Het Parool.

De Grote Kunstshow is een initiatief van cultuuradviseur en ondernemer Johan Idema en curator Nina Folkersma in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam, in het kader van Expanding Theatre.  De Grote Kunstshow wordt mede mogelijk gemaakt door Mondriaan Fonds, VSBfonds, AFK, Gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals.