Documentaire ‘Al het mooie dat ik zie, wil ik delen’

Al het mooie dat ik zie, wil ik delen
Een documentaire over de zin van kunst, cultuur en bibliotheken

Ter gelegenheid van de pensionering van mijn moeder, Corrie Folkersma, heb ik samen met Lotte Debeij een documentaire gemaakt over de zin van kunst, cultuur en bibliotheken. De documentaire ging op 21 april 2013 in première in de Openbare Bibliotheek Deventer en is verkrijgbaar op dvd.

Download de trailer (2 min) hier
Bekijk de volledige documentaire (30 min) hier

 

Al het mooie dat ik zie, wil ik delen’ vertelt het persoonlijke verhaal van bibliothecaris Corrie Folkersma die zich ruim 40 jaar heeft ingezet voor de bibliotheek als culturele instelling en spil in de lokale samenleving. Aan de vooravond van haar pensioen blikt zij terug op de belangrijkste ontwikkelingen in haar vakgebied en vertelt zij waarom kunst en cultuur voor haar van levensbelang zijn.

Het verhaal van Corrie Folkersma is verweven met een breder verhaal over de betekenis van kunst, cultuur en bibliotheken. Wat doet kunst met onze hersenen? Wat is het draagvlak voor cultuur is onze huidige samenleving? Welke veranderingen zijn er zichtbaar in de relatie tot het publiek? Wetenschappers, beleidsmakers en cultuurmakers geven hun visies en reflecteren op de toekomst van de bibliotheek als ontmoetingsplek voor ontplooiing en zingeving.

Interviews: Rob Bruijnzeels, Tineke van Ham, Arjo Klamer, Jeroen Krabbé, Mark Mieras en Anna Tilroe

Regie: Lotte Debeij en Nina Folkersma

Mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Openbare Bibliotheek Deventer, NBD Biblion, De Rijnbrinkgroep, Stichting Vrienden van de Bibliotheek Deventer, Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer en de bibliotheken van Hengelo, Kampen, Losser, Raalte, Zinin Nijverdal, Zwolle en Zwartewaterland. Met speciale dank aan Corrie Folkersma en Jos Debeij.

Speelduur: 30 minuten